Wednesday, July 29, 2009

~~ready to become a teacher cum mother~~

ok...first thing first...a day before yesterday aku ngan aaron sepatotnya collect info pasal aktiviti koko...so kami pilih Persatuan Pengakap sbb pk koko dia ckp pengakap yg aktif...kebetulan cikgu pengakap neh adalah cikgu pendidikan kahs yg sgt bz...so kena la wat appointment...dia soh jmpa around 11.15a.m...lebey krg 11.30 aku ngan aaron p jmpa dia...interview la pasal pengakap...then ada selit2 pasal pendidikan khas...kt dlm bilik guru pend khas tue ada 3 class...lg dua kt bilik seblah...classes tue plak level 1,level 2 n level 4...aku pelik...awat plak level 2 then tros level 4...cikgu tue kata level 4 n level 5 x bleh dok dekat2...sbb depa neh la yg paling low dr segi iq,eq segala...plus hyper plak tue...then masa dok sembang2 aku dengaq klas level 2 bising...aku tgk la...then ada sorg budak neh,naufal nama dia...down syndrome...comel bangat...dia tgh tukaq baju...pkai short ngan tshirt ada kolar...bleh plak dia pakai tie skolah...heheh...dia tgh smpn baju skolah dia dlm beg masa tue..cikgu dia kata dia nk p keja...then dia pon wat2 mcm nek moto...mmg lawak gila...aku pon tros la sembang ngan cikgu tue...puan juraida...bila aku pusing tgk naufal tue, dia dh terbaring atas lantai...pegang dada dia...tekejot aku...sakit ka budak nie...skali dia jerit..."tolong...tolong...teman...tolong"...Puan Juraida tue dh gelak2...dia kata naufal neh suka berlakon...bleh kata tiap2 ari...tp mmg real ahh dia blakon...aaron pun stuju...then Puan Juraida tuecp budak down syndrome neh pembersih...sbb tue naufal tue tukaq baju dia...padahal basah sikit ja kena ayaq...hehehe...so aku concludekan,budak down syndrome lg pembersih dr kita sendri kan???hehehe...sgt comel...tiap2 ari lalu kt klas tue kalo nk p kantin...:)

then ari neh ada lg satu peristiwa...pukul 8.45 aku ngan aaron msok klas...after abeh klas, aku masok bilik guru...tmpt kami kt blkg skali...kt blkg tmpt kami ada meja makan n sofa...kt atas sofa tue aku nampak ada budak laki tgh tidoq...aaron ckp dia demam, tp parent tadak kt umah...kesiannya...aku asyik tgk budak tue ja...sbb dia tgh tidoq...bila dia bgn,aku tros p kt dia...muka dia merah n aku tau demam dia trok...aku tnya dh mkn ubat blom...dia ckp dh...sedih gila tgk dia...so aku tros p kt meja amik gula2 dlm beg aku...aku bg kt dia...hope gula2 tue bleh wat dia lupa sakit demam dia sat...even sat pon x pa...at least dia x rasa sgt...huhuhu...
bila balik kt tmpt aku,aku msg syamil...dia kata baiknya cikgu...bukan sbb baik ke x...tp sbb ada satu perasaan yg aku x bleh nk explain...sama mcm aku tgk naufal tue...aku rasa nk plok dia...tp x boleh kan...mana bleh sentuh pelajar berlainan jantina over2 kan...huhuhu...
maybe this is the right path for me to start my life...




love from a teacher + mother to be...LOL

4 comments:

  1. hati kita mudah tersentuh kan bila tgok budak2 kecik..
    huhuhu

    ReplyDelete
  2. Waa.. dah macam cekgu la ko.. bagus2.. itulah yang kita mahukan. :)

    Terharu aku bc psl dak down syndrome tu.. mesti sempoi gler dia tu.. kem slm kt dia eh. :)

    ReplyDelete
  3. zack : ha'ah...mmg pon...sayu ja rasa...

    daha : hehehe...bakal cekgu berjaya...okeh...nanti aku kem slm kt dia...

    att : hahaha...u were not there...kalo x mesti att gelak gila2...

    ReplyDelete